Podcasts van en met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) maakt of werkt mee aan diverse podcasts en podcastseries over erfgoed. Deze pagina geeft een overzicht van deze producties. 

Tekst Platte Grond, Post 65, seizoen 3 in vierkant kader

Platte Grond

Het derde seizoen van de podcastserie Platte Grond staat geheel in het teken van jong erfgoed uit de periode 1965-1990, ook wel bekend als Post 65. Platte Grond werkt hiervoor samen met de RCE. De afleveringen zijn en worden gepubliceerd in 2023.

Wie Wat Bewaart podcast coverbeeld

Wie Wat Bewaart

In de podcastserie 'Wie Wat Bewaart' belicht audiocollectief Horens elke keer een ander werk uit het depot van de Rijkscollectie RCE. Deze serie startte in 2022 in opdracht van de RCE.

Geworteld Groningen podcast coverbeeld

Geworteld Groningen

In de 3-delige podcast 'Geworteld Groningen' volgt Cecilia Adorée het Creatief Lab dat zich buigt over de verduurzamingsopgave van het cultureel erfgoed in Gronings aardbevingsgebied. Deze podcasts zijn in opdracht van de RCE gemaakt in 2021.

Verborgen in het volle zicht Erfgoed Deal podcast coverbeeld illustratie

Verborgen in het volle zicht

Podcastmaker Simon Heijmans bezoekt in de podcastserie ‘Verborgen in het volle zicht’ Erfgoed Deal-projecten en spreekt met de mensen die zich hiervoor inzetten. Deze podcasts worden gemaakt sinds 2020 in opdracht van de Erfgoed Deal.

Europa om je heen podcast coverbeeld

Europa om je heen

DutchCulture lanceerde begin 2023 de podcast ‘Europa om je heen’ over de vier locaties met het Europees Erfgoedlabel in Nederland: het Vredespaleis, Kamp Westerbork, het Verdrag van Maastricht en de Koloniën van Weldadigheid. Het Ministerie van OCW bood financiële ondersteuning, de RCE coördineert het Europees Erfgoedlabel in Nederland. 

Spotify logo

Afspeellijst op Spotify

Op Spotify vindt u een afspeellijst met alle RCE-podcasts, waaraan we regelmatig de nieuwste afleveringen toevoegen. Om niets te missen kunt u zich abonneren op deze playlist.