Platform Groen Erfgoed - Bijltjesdag. Het vervangen van bomen in groen erfgoed - terugkijken

Bijltjesdag: veel eigenaren en beheerders zien zich genoodzaakt kritisch naar hun bomen te kijken omdat ze er zichtbaar slecht bij staan of onverhoeds tegen de vlakte gaan. Klimaatverandering en droogte worden vaak als oorzaak genoemd. Maar is dit wel het hele verhaal? En welke soorten kies je als kap en herplant onvermijdelijk zijn? Tijdens het platform gaan de sprekers in op de effecten van klimaatverandering op onze bomen en op maatregelen om de groeiplaats te verbeteren. Verder bespreken ze de vraag en het aanbod van duurzaam plantmateriaal, waaronder het vermeerderen van eigen bomen.

Het webinar is online terug te kijken

Dit webinar vond plaats op 11 juni 2021. Bekijk het gehele programma in de agenda.