23 maart Financieren van erfgoedparticipatie - Over ongemak en perspectief

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Tijdens deze bijeenkomst staan de mogelijkheden voor het financieren van participatieve projecten centraal. Er is steeds meer aandacht voor participatief werken in de erfgoedsector. Mooie projecten worden gerealiseerd, maar hoe komt die financiering tot stand? Waar lopen aanvragers van subsidie tegenaan? Wat kan de geldverstrekker verwachten en verbeteren? En zijn er ook nog alternatieve manieren om de financiering te organiseren?

Sprekers zijn onder andere Luuk van Term van Beter Geven, Arie Koelemij van het Fonds voor Cultuurparticipatie, aanvrager Gitte Kroes en Lian van der Zon van Erfgoed Gelderland. Als toegift delen we onze lijst met fondsen op het snijvlak van erfgoed en participatie. En natuurlijk is er ruimte voor vragen.

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Erfgoed.nu. 

Voor wie

De online bijeenkomst is opgezet voor erfgoedprofessionals en beleidsmedewerkers die vragen krijgen over financiering van projecten. Om een goede spreiding van organisaties deel te laten nemen, maken we mogelijk nog een selectie in de aanmeldingen.

Aanmelden

Deelname aan de online bijeenkomst is kosteloos, maar aanmelden is noodzakelijk.

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. In de week voor de online bijeenkomst volgt het uitgebreide programma en de noodzakelijke link voor deelname.

Progamma

Tijd Onderdeel Spreker
14.45 Inloop
15.00 Welkomstwoord en introductie Michaela Hanssen, Projecleider Faro
15.15 Presentatie | NIET OVER ONS ZONDER ONS Luuk van Term, Beter Geven
15.35 Vraaggesprek  | ONGEMAK EN PERSPECTIEF Lilian Grootswagers (Erfgoed Nu), Arie Koelemij (Fonds voor Cultuurparticipatie), Gitte Kroes (Sint Antoniushofke)
16:10 Presentatie | TIPS & TRICKS VOOR ERFGOEDVRIJWILLIGERS Lian van der Zon (Erfgoed Gelderland)
16.30 Presentatie | DE IDEEENDOKTER Johan Godschalk (Ideeëndokter)
16.50 De Fondsenwervingslijst Michaëla Hanssen
17:00 Afsluiting