Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, februari 2021

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed geeft vier maal per jaar een tijdschrift uit. Met dit blad houden wij u op de hoogte van wat er zoal speelt op het brede terrein van het erfgoed.

Voorkant tijdschrift RCE nummer 1 in 2021 met twee restauratoren aan het werk aan groot schilderij met Maurits Lodewijk I van Nassau op een paard.

Pralend te paard

Maurits Lodewijk I van Nassau zit pralend te paard. Zijn statusverhogende staatsieportret uit de zeventiende eeuw is stevig hersteld.

Het Blauwe Bolwerk van Zierikzee is schitterend gerestaureerd. Door het coronavirus veranderden de mannen op de bouw voor even in steenhouwers.

Zo bijzonder zijn ze, die muurschilderingen in de Mariakerk van het Zeeuwse dorp Nisse. Het is alleen spijtig dat ze in schilfers uiteen lijken te vallen.

Over dit en meer gaat nummer 1 van 2021 van het Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Met dit blad houden wij u op de hoogte van wat er zoal speelt op het brede terrein van het erfgoed.

Abonnement

Een abonnement op ons tijdschrift is gratis.

Voor adreswijzigingen, bestellingen van meerdere exemplaren en al uw vakinhoudelijke vragen kunt u terecht bij de InfoDesk.