24 november Van verdrag naar praktijk - voor lokale en regionale overheidsinstellingen

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Ieder mens heeft recht op cultureel erfgoed. Dat is het uitgangspunt van het Verdrag van Faro. Maar hoe brengen we dit in de praktijk en hoe zorgen we ervoor dat iedereen dat recht ook kan uitoefenen en kan meedelen in de waarde van erfgoed? 

Sinds 2005 biedt het Europese Verdrag van Faro onder de titel De Waarde van Cultureel Erfgoed voor de Samenleving kaders om hiermee aan de slag te gaan. Het verdrag biedt een ander perspectief op erfgoed en nodigt uit om erfgoed te verbinden aan maatschappelijke thema’s. Overheden hebben hierin een belangrijke rol te vervullen.

Tijdens de bijeenkomst ‘Van verdrag naar praktijk’ gaan we in op de uitgangspunten in het Verdrag van Faro en de rol van gemeenten en provincies. Het programma is online en wordt deels afgestemd op vragen en wensen van deelnemers (aangeven bij aanmelding).

Op 14 oktober en 8 december wordt deze bijeenkomst ook aangeboden. Afhankelijk van de input van deelnemers kan het programma afwijken. 

Aanmelden

Deze online bijeenkomst is gratis, maar aanmelden is wel nodig. U ontvangt ongeveer twee weken van te voren de link waarmee u kunt deelnemen aan de bijeenkomst.