Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, augustus 2021

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed geeft vier maal per jaar een tijdschrift uit. Met dit blad houden wij u op de hoogte van wat er zoal speelt op het brede terrein van het erfgoed.

Voorkant Tijdschrift RCE nummer 3 in 2021. Te zien is een kasteel met deels ruïne en slotgracht en de titel 'De vergeten opgraving'.

De vergeten opgraving

  • Rond de ruïne van Kasteel Duurstede is er tijdens de Tweede Wereldoorlog archeologisch onderzoek verricht. Die vergeten opgraving is nu opgegraven.
  • In het Limburgse gehucht Waterop is een schoen gevonden in een loze ruimte tussen twee oude vakwerkhuizen. Waarom is die daar verborgen?
  • De Noordzee lag in de steentijd lange tijd droog. Twaalfhonderd van de Zandmotor opgeraapte gebruiksvoorwerpen zijn nu geïnventariseerd.

Over dit en meer gaat nummer 3 van 2021 van het Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Met dit blad houden wij u op de hoogte van wat er zoal speelt op het brede terrein van het erfgoed.

Abonnement

Een abonnement op ons tijdschrift is gratis. 

Voor adreswijzigingen, bestellingen van meerdere exemplaren en al uw vakinhoudelijke vragen kunt u terecht bij de InfoDesk.