New Horizons for an Old Tin Mining Town

Dit Engelstalige rapport presenteert de resultaten van de Workshop HUL Quick Scan Muntok. Cultureel erfgoed wordt in Muntok op het eiland Bangka (Indonesië) gezien als een kans om de stad een nieuw elan te geven voor de toekomst.

This report presents the results of the Workshop HUL Quick Scan Muntok. Cultural heritage is seen in Muntok on the island of Bangka (Indonesia) as an opportunity to give the city a new impetus for the future.

Herstel van historische stad

Muntok is een oud tin-mijnstadje met een karakteristiek historisch stedelijk landschap, bestaande uit Europese, Chinese, Maleis en Arabische wijken, evenals een havengebied. Na de wereldwijde Tin Market Crash in 1985 is het Muntok nooit voldoende hersteld en is de toestand van de stad en het levensonderhoud van de inwoners niet meer wat ze waren. In de workshop verkenden studenten van universiteiten in Medan, Padang en Jakarta uitdagingen en kansen voor Muntok. Zij volgden hiervoor de QuickScope-methode Historisch Stedelijk Landschap (HUL), ontwikkeld door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, die voornamelijk is gebaseerd op de filosofie van de HUL-aanpak van UNESCO.

Deze publicatie is alleen beschikbaar in het Engels.

Colofon

Auteurs: Hasti Tarekat Dipowijoyo, Kemas Ridwan Kurniawan, Jacqueline Rosbergen, Peter Timmer, Punto Wijayanto
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2018
ISBN/EAN: 978-90-5799-332-9