Digging4Data. How to do research on the built environment in Indonesia, 1620-1950

Deze Engelstalige publicatie is een handleiding voor onderzoekers die zich bezighouden met Nederlands architectonisch erfgoed uit de VOC- en koloniale periode in de Republiek Indonesië.

This English-language publication is a guide for researchers working on Dutch architectural heritage from the VOC and colonial period in the Republic of Indonesia.

Toolkit onderzoek Nederlands architectonisch erfgoed in Indonesië

In Digging4Data wordt een stappenplan aangeboden  aan onderzoekers. Digging4Data is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen Nederlandse en Indonesische instellingen: de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Nationaal Archief, Pusat Dokumentasi Arsitektur en Heritage Hands On. Naar aanleiding van de eind 2014 georganiseerde  workshop ‘Collecting and Connecting: Historical Data for Inner City Development’ is Digging4Data ontwikkeld. Na de workshop bleek dat er veel enthousiasme was voor het onderzoeken van monumentaal erfgoed, terwijl men niet altijd over de know-how beschikte om dit te doen. Digging4Data is daar een reactie op en biedt een toegankelijke toolkit die de richtlijnen voor een gedegen onderzoek stapsgewijs uitstippelt. Ook worden enkele case studies uitgelicht.

Er is ook een Indonesische versie van deze publicatie beschikbaar.

Colofon

Tekst: Huib Akihary, Nadia Purwestri en Pauline K.M. van Roosmalen
ISBN: 9789059090507
Creative Commons Attribution 4.0 License