Onderzoeksrapport over Romeinse badhuis Heerlen gepresenteerd

Vanmiddag is tijdens een goed bezocht Archeologieplatform bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) het onderzoeksrapport over het Romeinse badhuis van Heerlen (Coriovallum) gepresenteerd.

Jordy Clemens, wethouder van de gemeente Heerlen ontvangt het eerste exemplaar uit handen van Mariëtte  Pennarts-Pouw, hoofd regio Midden-Zuid, RCE
Beeld: ©RCE / Ruben Schipper
Mariëtte Pennarts-Pouw en Jordy Clemens

Eerste exemplaar overhandigd

Jordy Clemens, wethouder van onder andere Cultuur en Erfgoed van de gemeente Heerlen ontving het eerste exemplaar uit handen van Mariëtte  Pennarts-Pouw, hoofd regio Midden-Zuid van de RCE.

Eindelijk: een uitgebreide academische studie

Uit het voorwoord:

"Eindelijk hebben we een geïntegreerde, uitgebreide academische studie van een van de belangrijkste archeologische monumenten in Nederland: het Romeinse badencomplex in Heerlen.

Dit is een geweldige prestatie van niet alleen van de gemeente Heerlen, de provincie Limburg, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Thermenmuseum, die het onderzoek zowel praktisch als financiëel mogelijk maakte, maar ook van een internationale groep zeer toegewijde en bekwame onderzoekers.

Dankzij hen hebben we nu grondige, gedetailleerde kennis van het gebouw en de ontwikkeling, aard en gebruik van het monumentale zwemcomplex dat eeuwenlang een centrale plek was in Coriovallum."

De omslag van NAR 65: Roman bathing in Coriovallum
NAR 65: Roman bathing in Coriovallum

Nederlandse Archeologische Rapporten

De publicatie maakt deel uit van de reeks Nederlandse Archeologische Rapporten (NAR) van de RCE. Dit is nummer 65.

NAR 65: Roman bathing in Coriovallum is te downloaden via deze website.