NAR 44: Duizenden jaren wonen op een rivierduin. Deel 1 & 2

Dit lijvige rapport geeft een overzicht van de aangetroffen sporen van nederzettingsactiviteit tussen het mesolithicum en de nieuwe tijd in Cuijk-De Nielt.

Deze digitale publicatie is in hoge resolutie op te vragen via de Infodesk.

Rijke bewoningsgeschiedenis Cuijk-De Nielt

In 2001 werd ontdekt dat op De Nielt veel bewoningssporen aanwezig waren uit de bronstijd, de Romeinse tijd, de middeleeuwen en de nieuwe tijd. Aangezien er plannen lagen om op deze locatie woningen te bouwen, was het niet mogelijk om de archeologie in situ te behouden. Daarom werd de vindplaats in 2006, 2007 en 2010 vlakdekkend opgegraven. De opgravingen leverden een schat aan informatie op. Een van de opvallendste vondsten was een aardewerken pot uit de Romeinse tijd waarin 140 zilveren munten, een bronzen munt, een zilveren lunula-hanger en peperkorrels waren opgeborgen.

Colofon

Reeks: Nederlandse Archeologische Rapporten (NAR) 44
Auteurs: S.Baetsen, G.L. Boreel, Z. Beeren, V. van den Brink, M. Chtcheglov, M. Groot, D.S. Habermehl, W. Jozen, J. van Kampen, K.-J. Kerckhaert, J. Van Kerckhove, A. Koopman, P. Kubistal, M. Magnée, J. van Renswoude, A. Sinke, H. de Weerd (allen VUhbs), J. Aarts (VU), R. Cappers (RUG), I. Devriendt (Archeol Lithics), E. Drenth (ArcheoMedia), M. Driessen (UL), R. Exaltus (ArcheoPro), H. van Haaster (Biax Consult), H Huisman (RCE), J. Kempkens (Restaura), L. Kubiak-Martens (Biax Consult), F. Laarman (RCE), S. Lange (Biax Consult), A. Verbaas (UL), H. Zimmerman
Redactie: D.S. Habermehl en J. Van Renswoude
ISBN/EAN: 9789057992117
VUhbs, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2017