Bouwhistorisch platform - terugkijken

Dit bouwhistorisch platform stond geheel in het teken van het Utrechtse Bureau voor Bouwhistorie en Architectuurgeschiedenis (BBA), actief van 1995 tot eind 2021.

Het BBA schreef voor de voormalige Rijksdienst voor de Monumentenzorg, nu Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed de twaalf delen van de Monumenten in Nederland. Met zes vennoten werkte men daarnaast aan ruim 900 opdrachten die resulteerden in even zo vele rapporten over bijvoorbeeld paleis Soestdijk, kastelen en landhuizen, stadhuizen zoals van Gouda, Bolsward en Heerlen, kerken en andersoortige gebouwen zoals Radio Kootwijk, het Vredespaleis en delen van het Haagse Binnenhof.

Tijdens het platform blikten de zes vennoten terug op hun resultaten, presenteerden ze een selectie uit de hoogtepunten van de afgelopen decennia en gaven ze een visie op de toekomst van het vakgebied, de bouwhistorie in Nederland.

Het webinar is online terug te kijken.

Dit webinar vond plaats op 13 april 2022. Bekijk het gehele programma in de agenda