RAM 245: Kroonluchter op de hei

Op de locatie van een militair kamp uit de Tiendaagse veldtocht in een bosgebied bij Oostelbeers (gemeente Oirschot), zijn waardevolle archeologische resten aangetroffen.

Onderzoek legerkamp Tiendaagse veldtocht

Deze publicatie beschrijft de resultaten van het waardestellend onderzoek uit 2014 naar dit legerkamp (1832-1834). Grote delen zijn zeer goed bewaard zijn gebleven. De ruimtelijke spreiding van de vondsten weerspiegelt de activiteiten die in de verschillende zones van het kamp hebben plaatsgevonden, zoals verblijf, koken, eten, sanitair, hygiƫne, ontspanning en handel. Er zijn maar twee militaire kampen uit deze periode in Nederland. Dat maakt deze locatie zeer waardevol. Op basis van de onderzoeksresultaten is een voorstel gemaakt voor de inrichting en het beheer van het kamp.

Colofon

Reeks: Rapportage Archeologische Monumentenzorg (RAM) 245
Auteurs: B. Beex, O. Brinkkemper, J. van Doesburg, J.W. de Kort, J. Roymans & J. Schreurs
ISBN/EAN: 978 90 5799 298 8
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2017