Under the Volcano: future perspectives of Ternate's Historical Urban Landscape

Dit Engelstalige rapport bundelt de resultaten van de Ternate Conservation and Development Workshop, waarbij deelnemers zich bogen over de ontwikkelingspotenties van Ternate-kota in Indonesië.

Historische binnenstad revitaliseren

De stad Ternate-Kota groeit ongebreideld. Om in de toenemende bouwbehoefte te voorzien wordt land aangewonnen langs de kwetsbare kuststrook en forse happen uit de markante vulkaanhelling gegraven. Ook verschijnt er steeds meer hoogbouw in aanvulling op het karakteristieke silhouet van het eiland. In het kader van het gemeenschappelijk erfgoedbeleid is in 2012 een workshop gehouden over de revitalisering van de historische binnenstad en de ontwikkelmogelijkheden van Ternate-Kota. De workshop vond plaats in samenwerking met de Khairun Universiteit, de Ternate Heritage Society en de gemeentelijke Planning Board.

Colofon

Tekst: Jean-Paul Corten (RCE) en Maulana Ibrahim (Universitas Khairun, Ternate, Indonesia)
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2016