De steekproef als hulpmiddel bij collectiebeheer

Dit informatieblad laat zien hoe er betrouwbare cijfers over een collectie kunnen worden verzameld door middel van een steekproef.

Stappenplan gebruik steekproef bij collectiebeheer

Voor musea wordt het steeds belangrijker om te beschikken over betrouwbare cijfers over de conditie van hun collectie. Door een steekproef te trekken is het mogelijk om met de gegevens van een deel van de collectie, een uitspraak doen over de totale collectie. Het uitvoeren van een steekproef is gebonden aan regels. Zo moet de steekproef worden getrokken voor een homogene groep objecten met vergelijkbare kenmerken. In dit informatieblad wordt stap voor stap uiteengezet hoe een steekproef in zijn werk gaat.

Colofon

Reeks: ICN-Informatie nummer 4
Tekst: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
ISSN: 1566-760x
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2000