RAM: ROB Berichten jaargang 1, 2, 3 ,4 en 5

ROB Berichten was het tijdschrift van de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek (ROB), waarin resultaten van archeologisch onderzoek werden gepubliceerd. ROB Berichten is de voorloper van de huidige Rapportage Archeologische Monumentenzorg (RAM).

Hoge resolutie

Download 'RAM: ROB Berichten jaargang 1, 2, 3 ,4 en 5'
PDF document | 571 pagina's | 69.1 MB | 1950

Jaargangen ROB Berichten

Een groot deel van de ROB Berichten werd uitgegeven in een tijd dat er nog geen verplichting bestond om archeologische rapporten te schrijven. De Berichten waren dan ook het medium bij uitstek om over onderzoeken van de Rijksdienst te berichten. De berichten werden uitgegeven van 1950 tot 2006 en presenteerden diverse archeologische onderzoeksresultaten, artikelen, kort nieuws, maar ook volledige proefschriften en monografieën. Het tijdschrift werd gedurende de tweede helft van de 20ste eeuw onregelmatig uitgegeven. In deze publicatie zijn de volgende jaargangen gebundeld:

  • Jaargang 1 - 1950
  • Jaargang 2 - 1951
  • Jaargang 3 - 1952
  • Jaargang 4 - 1953
  • Jaargang 5 - 1954

Colofon

Reeks: Rapportage Archeologische Monumentenzorg (RAM)
Tekst: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed