Jesper de Raad is archeologietalent 2020

Jesper de Raad is de winnaar van de Archeologietalentprijs, die dit jaar voor het eerst is uitgereikt. Jesper onderscheidt zich niet alleen in zijn vele praktische bijdragen aan de publieksarcheologie en aan community archaeology maar ook in zijn initiatieven om jonge erfgoedprofessionals duurzaam te vernetwerken, zowel in Nederland als in het buitenland.

Groot is zijn inzet in een waaier aan activiteiten, van de Nationale Archeologiedagen tot de Archeonacht. Onmisbaar is zijn inzet voor de Brabantse Erfgoedbende en de Archeologische Vereniging Kempen- en Peelland.

Jesper de Raad
Jesper de Raad, winnaar van de Archeologietalentprijs 2020.

De prijs is op 19 november online uitgereikt tijdens de Reuvens-digi-dag  door juryvoorzitter Arjan de Zeeuw, directeur kennis en advies van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).  Jesper de Raad krijgt een beeldje van kunstenaar Jonat Deelstra en een persoonlijk ontwikkelingstraject ter waarde van €7.000 aangeboden door het Mondriaan Fonds.

Finalisten

De andere twee finalisten zijn Rob van Haarlem en Marlyn Everink. Marlyn is werkzaam bij de Stichting ArcheoHotspots en onderscheidt zich op het raakvlak van archeologie en educatie. Rob is een van de twee directeuren van Tijdlab, een jonge ondernemer in de archeologie die in korte tijd een bedrijf op poten heeft gezet dat naam heeft gemaakt op het gebied van 3D-presentaties en GIS toepassingen. Beide finalisten ontvingen een cheque voor een naar eigen wens in te vullen ontwikkelingstraject van €3.000, gefinancierd door het Mondriaan Fonds.

Kijk op de pagina Archeologietalent  voor meer informatie over deze talentprijs voor jonge professionals.