Boukje Schaap is Museumtalent 2019

Boukje Schaap (31), projectleider bij Museum Catharijneconvent in Utrecht is Museumtalent 2019. De prijs is 3 oktober op het Nationaal Museumcongres in Kerkrade uitgereikt door juryvoorzitter Susan Lammers, algemeen directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, namens de minister van OCW. Boukje Schaap krijgt een beeldje en een persoonlijk ontwikkelingstraject ter waarde van 7.000 euro aangeboden door het Mondriaan Fonds.

Susan Lammers reikt de trofee voor het Museumtalent 2019 uit aan Boukje Schaap
Beeld: Tetsuro Miyazaki
Susan Lammers (r) reikt de trofee uit aan Boukje Schaap, winnaar Museumtalent 2019, tijdens het Museumcongres in Kerkrade.

De jonge projectleider ontvangt de prijs voor haar cruciale rol bij het succes van het ‘Grootste Museum’ van Nederland, waarbij zij zich richtte op de toegankelijkheid van een breed publiek aan religieus erfgoed door het hele land heen en de participatie van vele vrijwilligers.

Finalisten

De andere twee finalisten, Richard Kofi (31), tentoonstellingsmaker bij het Nationaal Museum van Wereldculturen oa in Amsterdam en Anouk Heesbeen (31), publiekscoördinator bij Museum de Lakenhal in Leiden ontvingen een cheque voor een buitenlandse congresreis van 3.000 euro gefinancierd door het Mondriaan Fonds. 

Aandacht voor jonge museumprofessionals

De prijs is ingesteld om jong talent tot 32 jaar in de museumsector in de schijnwerpers te zetten en innovatieve ideeën en nieuwe energie met elkaar te delen. De minister van OCW wil met de talentprijs de verbinding van generaties in de erfgoedsector bevorderen en positieve aandacht genereren voor jonge museumprofessionals. 

Kijk op de pagina Museumtalent voor meer informatie over deze talentprijs voor jonge professionals.