09 november Webinar Diefstal uit musea

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Dit webinar voor collectiebeherende instellingen gaat over diefstal van objecten. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseert dit samen met het Team Kunst- en Antiekcriminaliteit van de Nationale Politie.

De politie heeft waargenomen dat het voor criminelen interessant kan zijn een waardevol schilderij in bezit te hebben. Waar grotere instellingen vaak hun beveiliging -soms na een drama- goed op orde hebben, zijn de kleinere zich er niet altijd van bewust dat ook zij doelwit kunnen zijn van bijvoorbeeld diefstal. 

Programma

Moderator van dit webinar is Diederik von Bönninghausen. 

  • Richard Bronswijk, Nationale Politie, team Kunst- en Antiekcriminaliteit, spreekt over de recente ontwikkelingen en dreigingsanalyses.
  • Evert van Os, zakelijk directeur Singer Museum Laren en Wim Seelen, directeur Eyewitness Museum Beek, delen hun ervaringen over diefstal van een erfgoedobject uit hun instelling en de impact ervan.
  • Informatie over diefstalpreventie krijgt u van Ibrahim Bulut, Senior Security Consultant at ALLSECCON Security Consultancy. Hij toont u ook het Vlaamse perspectief.
  • Arthur Brand, kunstonderzoeker, geeft een inkijkje in de werkwijze van criminelen bij kunstroof.
  • Tenslotte wordt de nieuwe poster Crisisbewust in 5 stappen gepresenteerd door Renate van Leijen, Specialist Veilig erfgoed, RCE.

Aanmelden

Het volgen van onze webinars is kosteloos, maar u moet zich wel aanmelden. Gebruik daarvoor de groene knop hieronder. Let u op een juiste invulling van uw e-mailadres. U ontvangt namelijk via e-mail de link voor deelname aan dit webinar.

Voor en door wie

Dit webinar is bedoeld voor medewerkers van collectiebeherende instellingen.

De online bijeenkomst wordt georganiseerd met medewerking van de Museumvereniging Sectie Veiligheidszorg & Facility Management, Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed, en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.