Een fysisch antropologisch onderzoek van opgebaggerd bot uit de Maas

Dit fysisch antropologische rapport bevat de studie van de menselijke resten die zijn aangetroffen gedurende zand- en kleiwinningswerkzaamheden in de Maasuiterwaarden tussen het dorp Dreumel, het buurtschap Moordhuizen en het dorp Alphen in de gemeente West Maas en Waal in Gelderland. Het onderzoek tracht de aard en de meest plausibele betekenis voor de aanwezigheid van 330 menselijke skeletresten uit de Maas bij Moordhuizen te achterhalen. Deze studie is uitgevoerd door Constance van der Linde in het kader van het programma Maritiem Erfgoed Nederland.

Colofon

Tekst: Tot op het Bot, Fysisch antropologisch onderzoeksbureau  Constance van der Linde
December 2022

Programma Maritiem erfgoed Nederland
Project Menselijke resten uit de Maas, project ODM/Dreumel