’t Hool Eindhoven: een wederopbouwgebied van nationaal belang, nr. 20

In deze brochure wordt uitgelegd waarom woonwijk ‘t Hool een van de 30 wederopbouwgebieden van nationaal belang is.

Woningbouw

Medewerkers van het NatLab (Natuurkundig Laboratorium) van Philips stonden aan de wieg van ’t Hool. Uit onvrede met de bestaande tekortschietende volkshuisvesting richtten ze in 1961 een eigen woningbouwvereniging op. Leden van Huis en Wijk schakelden architect Jaap Bakema in voor het ontwerp van de nieuwe woonbuurt. Het eindresultaat was een uitgebalanceerde totaalcompositie waar stedenbouw, architectuur, materiaalgebruik en groenaanleg naadloos op elkaar zijn afgestemd. De wijk voorziet in een variatie aan markante woningtypes die tegemoetkomt aan de verschillende woonwensen van bewoners, zoals drive-inwoningen, patiowoningen en splitlevelwoningen.

Colofon

Reeks: 30 wederopbouwgebieden, nummer 20
Tekst: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2016