Kerkinterieurs in Nederland

Dit boek belicht 100 uitzonderlijke Nederlandse kerkinterieurs. Van middeleeuwse protestantse kerken tot strakke betonnen wederopbouwkerken.

Leegstand

Kerken zijn de landmarks van het Nederlandse cultuurlandschap. Al meer dan duizend jaar torenen ze uit boven steden en dorpen. De aandacht gaat vaak uit naar de buitenkant, terwijl er juist van binnen zoveel te zien is. Van de middeleeuwse parel in Groningen tot de katholieke kathedraal in het zuiden, van neogotische pracht en praal tot strakke, betonnen wederopbouw. In alle perioden zijn de beste kunstenaars, interieurarchitecten, beeldhouwers, houtsnijders en schilders ingeschakeld om kerken van binnen te verfraaien. Dit boek is een pleidooi om zorgvuldig met dit culturele erfgoed om te gaan.

Publicatie is verkrijgbaar via de uitgever. 

Colofon

Auteurs: Marc de Beyer, Albert Reinstra, Pia Verhoeven (red.); fotografie Arjan Bronkhorst
ISBN: 978 94 625 8126 5
© WBOOKS, 2016