NAR 42: The Mesolithic cemetery at Mariënberg (NL), a rebuttal to alternative interpretations

In dit Nederlands Archeologisch Rapport (NAR) wordt ingegaan op de discussie over de datering en interpretatie van de begraafplaats bij Mariënberg (Overijssel) uit het late mesolithicum.

Inzichten

In een publicatie uit 2006 'A multi-component complex of Mesolithic settlements with Late Mesolithic grave pits at Mariënberg in Overijssel'  werden de resultaten gepubliceerd van het onderzoek in Mariënburg. Er waren nederzettingen uit het mesolithicum gevonden. In een van deze nederzettingen bevonden zich 6 graven waarin de doden in een zittende houding zijn begraven. Een zeer zeldzame vondst, die internationaal aandacht trok in de archeologische vakwereld, maar ook een felle discussie aanwakkerde. In deze publicatie presenteren dezelfde auteurs nieuwe inzichten, feiten en gegevens waarmee ze hun betoog uit 2006 aanscherpen.

Deze publicatie is alleen beschikbaar in het Engels.

Colofon

Reeks: Nederlandse Archeologische Rapporten (NAR) 042
Auteurs: A.D. Verlinde & R.R. Newell
ISBN/EAN: 9789057991981
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2013