Boek 'Interieurs van het Binnenhof. Verscholen erfgoed in beeld' gepresenteerd in het Binnenhof

Vandaag werd in de Rolzaal op het Binnenhof het boek Interieurs van het Binnenhof. Verscholen erfgoed in beeld gepresenteerd. Uit handen van burgemeester Pauline Krikke van de gemeente Den Haag en de algemeen directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Susan Lammers, ontvingen de Voorzitter van de Eerste Kamer, mw. Ankie Broekers-Knol, de vice-president van de Raad van State, dhr. Thom de Graaf en minister-president Mark Rutte dit prachtige boek.

Presentatie van het boek aan de 'hoofdbewoners' van het Binnenhof
©RCE
Presentatie van het boek aan de 'hoofdbewoners' van het Binnenhof

Ruim 800 jaar lang resideerden hier graven, prinsen, koningen en minister-presidenten. Het Binnenhof is het oudst functionerende regeringscentrum ter wereld. De stad Den Haag ontleent haar bestaan eraan. Het is nu een fraai rijksmonumentaal complex en iedereen kent het torentje en de Ridderzaal wel van tv. En dan vooral de buitenkant.

Boekomslag Interieurs van het Binnenhof. Verscholen erfgoed in beeld
©RCE
Boekomslag Interieurs van het Binnenhof. Verscholen erfgoed in beeld

Onbekende zalen en bijzondere interieurs

Nu is er een boek dat geheel gewijd is aan de interieurs van het Binnenhof. Het opent zalen die tot voor kort voor slechts heel weinigen toegankelijk waren. Auteur Paula van der Heiden en fotograaf Dick Valentijn hebben voor het eerst alle interieurs van het Binnenhof ontsloten voor het publiek. Op initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in het kader van het Interieurprogramma 2015-2018, maar in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag, het Rijksvastgoedbedrijf en het Atelier Rijksbouwmeester is deze productie tot stand gekomen.

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel.