27 maart Bijeenkomst Erfgoedparticipatie-labs

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, 3811 MG Amersfoort
Let op!
In verband met de afgekondigde Corona-maatregelen is deze bijeenkomst afgelast.

Staat erfgoedparticipatie hoog bij u op de agenda? En wilt u hier meer over weten of juist uw ervaringen en kennis delen? Op vrijdag 27 maart nodigen we u uit in Amersfoort voor de kick-off van de erfgoedparticipatie-labs, een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de ErfgoedAcademie.

In deze bijeenkomst hoort u meer over het hoe en waarom van speciale ‘erfgoedparticipatie-labs’, waar u als erfgoedprofessional aan de slag gaat om participatie en de sociaal-maatschappelijke waarde van erfgoed onderdeel te maken van uw dagelijkse werkpraktijk. 

U kunt ideeën, kennis en ervaring uitwisselen over diverse onderwerpen rondom participatie (u kunt zelf een onderwerp of vraagstuk aandragen) en we stellen samen de eerste thema’s voor de labs vast. Aan het einde van de dag kunt u zich inschrijven voor één van de labs.

Erfgoedparticipatie-labs

In een erfgoedparticipatie-lab komt u gedurende een periode van zes maanden zes keer bij elkaar. U leert -van en met elkaar- welke (nieuwe) vaardigheden u in kunt zetten om uw doel te bereiken, welke middelen en methoden er (moeten) zijn en hoe u deze toe kunt passen in uw dagelijkse praktijk.

Deze erfgoedparticipatie-labs organiseert de ErfgoedAcademie in het kader van het programma Faro/erfgoedparticipatie van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. 

Programma

  • Toelichting op het programma Faro/erfgoedparticipatie door Michaëla Hanssen, programmaleider Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.
  • Erfgoedparticipatie-labs: participatie in de praktijk door Lorna Cruickshanks, procesbegeleider ErfgoedAcademie
  • Groepsgesprekken; deelnemers delen kennis en ervaringen over diverse onderwerpen en vraagstukken in kleinere groepen. Participanten maken hun eigen agenda op basis van de interesses en kwesties die hen bewegen. 
  • Samen bepalen we de eerste thema’s voor de eerste labs.

Voor wie?

De labs zijn bedoeld voor professionals die te maken hebben met erfgoed, met name medewerkers die werkzaam zijn bij gemeenten en provincies, of bij erfgoedinstellingen waar participatie een belangrijk onderwerp is. Iedereen met veel of minder ervaring met erfgoedparticipatie is van harte welkom.

Aanmelden via de ErfgoedAcademie

Aanmelden kan via de website van de ErfgoedAcademie. Deelname is gratis.

De bijeenkomst is van 11.00 – 16.00 uur en vindt plaats bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort.

Meer informatie en programma-updates via de ErfgoedAcademie.