Platform Militair erfgoed - Oral History als methode bij onderzoek naar het erfgoed uit de Koude Oorlog - terugkijken

De middag stond in het teken van het erfgoed uit de Koude Oorlog. Daarbij werd ingegaan op het gebruik van Oral History als onderzoeksmethode naar de omgang met dit erfgoed. Erfgoed uit de Koude Oorlog is doorgaans wat minder aaibaar. Wanneer de verhalen van oudgedienden en ooggetuigen worden opgetekend en ermee worden verbonden, wordt het tastbaarder. Dat geldt voor gebouwen, infrastructuur, collecties, landschap en archeologie. De presentaties tijdens dit platform maakten dat duidelijk. Alle sprekers waren het eens over twee dingen: dat de verhalen van ooggetuigen snel moeten worden opgetekend; en dat deze persoonlijke verhalen onmisbaar zijn voor een goede duiding van de functionele samenhang van de in Nederland opgezette militaire en civiele infrastructuur.

Het webinar is online terug te kijken.

Dit webinar vond plaats op 22 maart 2022. Bekijk het gehele programma in de agenda.