Archeologieplatform - Archeologie en Faro - terugkijken

Tijdens dit Archeologieplatform werd ingegaan op de iconische Faro-vragen: waarom bedrijven wij archeologie, voor wie doen wij dat en hoe zijn burgers betrokken in al onze dagelijkse werkzaamheden?  En specifiek: wat wil de archeologiepraktijk met het Verdrag van Faro, en hoe zou dat vorm kunnen krijgen? Heleen van Londen van de UvA en Monique van den Dries van Universiteit Leiden deelden de resultaten van hun zoektocht naar de betekenis van Faro voor de archeologiepraktijk. Daarnaast werden voorbeelden uit de praktijk in beeld gebracht, en werden er recepten gedeeld voor burgerparticipatie in de archeologie. Ondertussen volgde en bediscussieerde een panel alles wat gezegd werd en leverden deelnemers via de chat input voor de discussie.

Het webinar is online terug te kijken.

Dit webinar vond plaats op 20 januari 2022. Bekijk het gehele programma in de agenda.