NO 18: Excavations at Dorestad 4; The Settlement on the River bank Area

Samen met eerder uitgekomen rapportages schetst deze Engelstalige publicatie een beeld van hoe de drukke handelsplaats Dorestad er moet hebben uitgezien.

Deze digitale publicatie is te downloaden in hoge resolutie (131.9 MB).

Omvangrijke opgravingen Dorestad

Deze archeologische rapportage vormt het laatste deel van een reeks over het archeologische veldonderzoek dat plaatsvond tussen 1967 en 1977 in Wijk bij Duurstede. Dit veldonderzoek geldt als een van de meest omvangrijke opgravingsprojecten van die tijd. Aan deze rapportage gingen twee publicaties vooraf over het havengebied van Dorestad (1980 en 2009). Dit laatste deel behandelt de vroegmiddeleeuwse bewoningssporen ten westen van het havengebied. De opgravingen werden uitgevoerd door de voormalige Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek (ROB).

Colofon

Nederlandse Oudheden 18
Tekst: W.A. van Es, W.J.H. Verwers, C. Isings
ISBN/EAN: 978-90-5799-242-1
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2015