Foto van de Princesseflat in Amsterdam van onderaf gefotografeerd waarbij de rode onderkanten van de balkons zichtbaar zijn

Subsidie woonhuismonumenten

Particuliere eigenaren van rijksmonumenten met een woonfunctie, kunnen jaarlijks van 1 maart tot en met 30 april een aanvraag indienen voor de instandhoudingssubsidie woonhuis-rijksmonumenten. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) behandelt de subsidieaanvraag.

Vervanging fiscale aftrek

De instandhoudingssubsidie voor woonhuis-rijksmonumenten heeft de fiscale aftrek voor particuliere eigenaren van rijksmonumenten vervangen. In tegenstelling tot de fiscale regeling, is de woonhuissubsidie alléén bedoeld voor kosten van reguliere onderhouds- en restauratiewerkzaamheden aan monumentale onderdelen van het rijksmonument.

Geen woonfunctie

Bent u eigenaar van een rijksmonument dat geen woonfunctie heeft? Dan kunt van 1 februari tot en met 31 maart de Subsidieregeling instandhouding monumenten (Sim) aanvragen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de woonhuissubsidie? Meld u aan voor de Update woonhuiseigenaren van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. U ontvangt dan regelmatig het laatste nieuws.