Tijdschrift 2 in 2022: Ik ben jong en ik hak in steen

Het tweede nummer van het Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in 2022 is klaar. Het magazine is online te lezen. Heeft u een abonnement, dan ligt het tijdschrift binnenkort op uw deurmat.   

  • Flink wat jonge steenhouwers en beeldhouwers werken aan de restauratie van de Domtoren. Alleen zo krijgen zij het vak in de vingers.

  • Elke veertig jaar moeten de ketels een materiaaltechnisch onderzoek ondergaan. Voor Stoomgemaal De Tuut was die controle nu een behoorlijke klus.

  • Bij Rijckholt groeven onze voorouders meer dan duizend jaar naar vuursteen. Omdat de mijnen op instorten stonden, worden die nu geconsolideerd.

Over dit en meer gaat nummer 2 van 2022 van het Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Met dit blad houden wij u op de hoogte van wat er zoal speelt op het brede terrein van het erfgoed.

Lees het Tijdschrift online.

Abonnement

Het Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is gratis, u kunt zich online abonneren. U ontvangt het blad dan per post.

Steenhouwer aan het werk
De jonge steenhouwer Maurice van Veen maakt ter vervanging uit een blok Portland-kalksteen een stuk balustrade voor de Domtoren van Utrecht (foto: RCE, Hendrik-Jan Tolboom)