Instandhoudingssubsidie in 2020 aanvragen

Voor rijksmonumenten kunnen eigenaren van 1 februari tot en met 31 maart 2020 instandhoudingssubsidie (Sim) aanvragen bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Overzicht met rechts de Westbroekse Molen en links de Buitenwegse Molen
Beeld: RCE
Zicht op de Westbroekse Molen (rechts) en de Buitenwegse Molen in Oud-Zuilen

In het subsidieportaal kunt u uw subsidie aanvraag indienen. In het portaal doorloopt u de aanvraag in elf stappen en krijgt u uitleg bij de vragen. Ook de vereiste bijlagen kunt u hier indienen.

Eigenaren kunnen de Subsidieregeling instandhouding monumenten (Sim) aanvragen voor rijksmonumenten die geen woonhuis zijn, zoals een kerk, molen of fabriek. Ook groene en archeologische monumenten vallen onder deze subsidieregeling. Het subsidiepercentage bedraagt 60%. In augustus ontvangen aanvragers een toekenning of afwijzing.

Het subsidieportaal en alle andere informatie, zoals de vereiste modellen voor de meerjarenbegroting, uitvoeringsrichtlijnen, formulieren en andere praktische informatie over de aanvraag vindt u op de pagina instandhoudingssubsidie aanvragen.