26 juni Studiedag: praktijkervaringen met effectbeoordelingen in een werelderfgoedcontext. In gesprek met opdrachtgever en opdrachtnemer

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Centraal Museum, Agnietenstraat 1, Utrecht

Zet in mijn agenda

Op woensdag 26 juni 2024 organiseren het agentschap Onroerend Erfgoed (België) en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) een studiedag in het Centraal Museum in Utrecht. De dag staat in het teken van 'Praktijkervaringen met effectbeoordelingen in een werelderfgoedcontext: In gesprek met opdrachtgever en opdrachtnemer'.

Doel van de studiedag

De studiedag wil deelnemers inzicht geven in het belang van effectbeoordelingen en HIA’s (Heritage Impact Assessments) voor het behoud van werelderfgoed en ondersteuning bieden bij een zorgvuldig en doeltreffend besluitvormingsproces. Het doel is op een concrete en praktische manier de methodiek van effectbeoordelingen in werelderfgoedcontext aankaarten, aan de hand van relevante voorbeelden uit binnen- en buitenland.

Voor wie?

Het programma richt zich tot erfgoedprofessionals die bij het proces van effectbeoordeling betrokken zijn: initiatiefnemers van projecten, studiebureaus of andere partijen die een effectbeoordeling opstellen, beleidsmakers die het rapport beoordelen, et cetera.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie is te vinden op de website van Onroerend Erfgoed. Op deze website kunt u zich ook aanmelden voor de studiedag.