Religieuze interieurs in Nederland - waardevol erfgoed

Steeds meer kerken en kloosters sluiten. Het soms al eeuwenoude interieur wordt hierdoor bedreigd. Negen publicaties van Museum Catharijneconvent en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed helpen kerkelijke eigenaars, overheden en erfgoedprofessionals om samen de juiste keuzes te maken voor behoud voor de toekomst.

Download de publicaties via de website van Museum Catharijneconvent.

In deze reeks publicaties komen onbekende, letterlijk en figuurlijk wat minder toegankelijke interieurs naar voren. Het gaat om bijzondere voorbeelden in een bepaalde bouwstijl, uit een specifieke periode of behorend bij een bepaald type gebouw. De onderzoeken geven inzicht in en een overzicht van de achtergronden en waarden van de diverse religieuze interieurs.

De negen titels zijn: Bossche SchoolkerkenKloosterkapellenProtestantse kerkenKunstwerkplaatsen van de neogotiek, Waterstaatskerken, Schuilkerken, Post-65, Historische gedenktekens in kerken, Kerkorgels.

Colofon

Deze reeks verschijnt binnen de Kennisagenda Religieuze Interieurs in Nederland, een initiatief van Museum Catharijneconvent en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. We vestigen de aandacht op waardevol erfgoed: indrukwekkende klooster- en kerkinterieurs.

© Museum Catharijneconvent | Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2021/2022