NAR 71: Romans on the waterfront. Evaluation of archaeological interventions (1997-2020) along the Dutch part of the Lower Rhine and Coastal Limes

De Romeinse Rijksgrens, ofwel de Limes, die dwars door ons land liep, is de afgelopen twintig jaar vaak onderwerp van archeologisch onderzoek geweest. De resultaten van deze onderzoeken en de nieuwe kennis die deze hebben opgeleverd, staan centraal in het rapport ‘Romans on the waterfront. Evaluation of archaeological interventions (1997-2020) along the Dutch part of the Lower Rhine and Coastal Limes’. Het rapport is bedoeld voor archeologen, vrijwilligers in de archeologie en alle andere geïnteresseerden in de Romeinse geschiedenis van ons land.

Hoge resolutie

Download 'NAR 71: Romans on the waterfront'
PDF document | 338 pagina's | 63.7 MB | 2021

Colofon

Reeks: Nederlandse Archeologische Rapporten (NAR) 71

Auteurs: J. de Bruin (Rijksmuseum van Oudheden), H. van Enckevort (Gemeente Nijmegen), E.J. van Ginkel (TGV teksten & presentatie), E.P. Graafstal (Gemeente Utrecht), W.A.M. Hessing (Vestigia Archeologie & Cultuurhistorie), L.I. Kooistra (Biax Consult), S. Lange (BIAX Consult), R. Schrijvers (Vestigia Archeologie & Cultuurhistorie), W.K. Vos (Vos Archeo), J.A. Waasdorp, R.J. van Zoolingen (Gemeente Den Haag).
Redactie: W.A.M. Hessing, W.K. Vos, E.J. van Ginkel
Authorisatie: T. de Groot en M. Eerden (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

ISBN/EAN: 978-90-5799-341-1
© Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort, 2021