Beton: schade en analyse

Deze brochure gaat in op het materiaal beton, de geschiedenis en de verschillende toepassingen. Ook de schadeverschijnselen en onderzoeksmethoden komen aan bod.

Beton

Herkennen van schadebeelden aan beton

Beton is sterk en duurzaam. Toch kan het worden aangetast door schade. Die schade kan ontstaan door roestende wapening, chemische aantasting van de cementsteen, fysische en mechanische aantasting van het beton en calamiteiten. Deze brochure omschrijft de schadebeelden en laat zien hoe je ze kunt herkennen. De brochure Beton: onderhoud en herstel geeft informatie over het onderhoud van beton en laat de mogelijkheden zien voor herstel bij Herschillende schadeoorzaken. De gids Beton: herstel en uitvoering gaat dieper in op de uitvoering van herstelwerk, herstelmaterialen, conserveringstechnieken, het verstevigen van de constructie en het waarborgen van de kwaliteit.