Natuursteen in Nederland

Deze brochure zet de meest voorkomende soorten natuursteen in een rij, die toegepast zijn aan en in Nederlandse gebouwen.

Materiaalkennis

Natuursteen is terug te vinden in en aan veel monumentale gebouwen in Nederland. Materiaalkennis is een belangrijke voorwaarde bij het zoeken naar methoden en middelen om dit materiaal te behouden. Deze brochure geeft informatie over de meest voorkomende soorten natuursteen en is de eerste in een reeks van 3 over natuursteen.

De brochure Verwering van natuursteen in het exterieur legt uit hoe gesteentes verweren en of daar maatregelen tegen genomen moeten worden. De gids Natuursteen: de steenkeuze in de restauratiepraktijk geeft richtlijnen voor een verantwoorde keuze voor vervangende natuursteen.

Colofon

Reeks: Gidsen Techniek nummer 28
Tekst: C.W. Dubelaar
Redactie: Klaas Boeder, Mieke Bus, Ries van Hemert, Taco Hermans, Michiel van Hunen, Mariƫl Kok en Edzard Prent
ISSN: 1566-7057
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2002