11 april Start Platform Post 65 - Post 65 & Participatie

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Cementrum ’s-Hertogenbosch / Provinciehuis Noord-Brabant ’s-Hertogenbosch

Provincie Noord-Brabant 
Brabantlaan 1
5216 TV 's-Hertogenbosch       

Zet in mijn agenda

Op dinsdag 11 april start dit nieuwe Platform Post 65 met een bijeenkomst over het thema Post 65 en participatie. Het Platform is bedoeld als een groeiend netwerk waarin verschillende overheden en belangenorganisaties de komende jaren hun kennis over Post 65 erfgoed met elkaar kunnen delen. Regelmatig volgen er fysieke bijeenkomsten op uitzonderlijke Post 65 locaties.

De bijeenkomst vindt plaats in het provinciehuis van Noord-Brabant in ’s-Hertogenbosch. 

Samen met deze gemeente starten we met een facultatief ochtendprogramma bestaande uit een rondleiding (met de bus) langs verschillend Post 65 erfgoed in ’s-Hertogenbosch, waaronder een bezoek aan het gemeentelijke monument het Cementrum. Voor het ochtendprogramma is beperkt plek.


Tussen ochtend- en middagprogramma wordt een (vegetarische) lunch aangeboden.

In de middag komen we bijeen in het provinciehuis.

De gemeenten Zoetermeer en Apeldoorn delen hun ervaring over participatie met Post 65 erfgoed: twee verschillende aanpakken die inspiratie geven en vragen oproepen. We gaan met elkaar in gesprek over hoe Post 65 erfgoed te waarderen. Het eerste exemplaar van de RCE handreiking Borging Post 65 wordt overhandigd aan de acht deelnemende pilot gemeenten. Tenslotte zien we tijdens de rondleiding in het provinciehuis voorbeelden van renovatie en het verduurzamen van dit jaren 70 gebouw.

Aan het einde van het inhoudelijke programma is het mogelijk nog deel te nemen aan een rondleiding door het Provinciehuis.

Aanmelden

U kunt deze Platformbijeenkomst alleen fysiek ter plekke volgen.

Aanmelden kan via de knop hieronder.

Programma

Tijd Onderwerp
10.00 Bussen Zwaluwreizen) staan klaar aan de achterkant van het station 
10:15 vertrek voor rondleiding Post 65 ’s-Hertogenbosch met onder meer bezoek aan Cementrum. 
12.00 Aankomst en inloop met lunch Provinciehuis Noord-Brabant
13.00 Start middagprogramma met inleiding door Barbara Speleers, programmaleider van Post 65 bij de RCE
13.30 Presentatie Gemeente Apeldoorn
14.30 Presentatie Gemeente Zoetermeer
15.30 Overhandiging eerste exemplaar handreiking Borging Post 65
15.45 Conclusie & dagafronding
16.15 Start rondleidingen door Provinciehuis

Voor infomatie bel de infodesk
033 421 7 456

Vervoer naar en van het evenement
Als u met het openbaar vervoer komt en u gaat mee met het facultatieve ochtendprogramma dan wordt u met dezelfde rondleidingsbus naar het provinciehuis gebracht voor het middagprogramma. Let op: Er is geen georganiseerd vervoer terug naar het station. U kunt gebruik maken van de reguliere OV diensten (bus) tussen het provinciehuis en het station.

Parkeren
Als u met de auto naar het provinciehuis komt voor het middagprogramma dan kunt u parkeren op de bezoekersparkeerplaats.

  • Bent u mindervalide? Dan kunt u uw auto bij de hoofdingang parkeren.
  • Er zijn 4 elektrische oplaadpunten voor bezoekers, allemaal te vinden op de bezoekersparkeerplaats.

Bekijk hier hoe u op de bezoekersparkeerplaats komt.

Verslag
Van dit evenement zal een verslag gemaakt worden. Dat gebeurd in woord en (stilstaand) beeld op de communicatiemiddelen van de Rijksdienst van het Cultureel Erfgoed. Daarbij is het natuurlijk mogelijk dat u, middels bijvoorbeeld quotes of in beeld, herkenbaar bent. Als u hier bezwaar tegen heeft dan kunt u dat vooraf bij aankomst in het provinciehuis doorgeven aan de organisatie. We nemen dan ter plekke hierover contact met u op.