05 november Stormvloeden en Verdronken Dorpen - Symposium

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Museum STAAL te Almen. Bijwonen kan ook online.

In 2021 is het 600 jaar geleden dat de Sint Elisabethsvloed ons land trof. Hoe heeft deze gebeurtenis het kustlandschap veranderd en welke impact had deze vloed op de cultuurhistorie? Ook andere stormvloeden die de Nederlandse kusten het afgelopen millennium geteisterd hebben komen aan bod.

Dit symposium is een samenwerking tussen de Nederlandse Geologische Vereniging (NGV), het Koninklijk Nederlands Geologisch Mijnbouwkundig Genootschap (KNGMG) en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

De bijeenkomst vindt plaats in Ons Huis te Almen, maar bijwonen kan ook online via een livestream.

Inschrijven kan via de website van de KNGMG, hier is ook meer informatie over het programma te vinden.