24 maart De Kerk van alle Kanten - Kerk als kerk

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Online

Graag nodigen we u uit om 24 maart tussen 15:15 - 17:00 deel te nemen aan de zesde aflevering van De Kerk van alle Kanten, geproduceerd door het samenwerkingsverband Toekomst Religieus Erfgoed.

De coronatijd heeft opnieuw de betekenis laten zien van kerkgebouwen als plekken van troost en steun. Tegelijkertijd zet corona het voortbestaan van de kerkgebouwen onder druk, en daardoor ook de bijdragen voor het onderhoud van de gebouwen. Eind 2018 sloegen kerken, overheden en erfgoedorganisaties de handen ineen om zich in te zetten voor een duurzame toekomst van kerkgebouwen.

Na vijf eerdere afleveringen waarin de focus voornamelijk lag op het herbestemmen of het creëren van nevenfuncties voor Nederlandse gebedshuizen, zal deze zesde aflevering in het teken staan van doorgaand religieus gebruik.

Thema’s van De Kerk van alle Kanten

2 december 2020 Kerk in Functie Over het hergebruik van kerkgebouwen
9 december 2020 Kerk in Beeld Over data en kennis van kerkgebouwen
20 januari 2021 De Open Kerk Over toegankelijkheid van kerkgebouwen
3 februari 2021 Kerk in Perspectief Over de 139 kerkenvisies die gemeenten opstellen
17 februari 2021 Blik op de Toekomst Met onder andere minister Van Engelshoven
24 maart 2021 Kerk als kerk Over doorgaand religieus gebruik

Woensdagmiddagen

Op woensdagmiddagen, steeds tussen 15 en 17 uur, verdiepen en verbreden we de thema’s tijdens een online live-uitzending met deskundige gasten en verrassende invalshoeken. Daarnaast bieden we bij het thema van elke Kennisweek een keur aan lezingen, webinars, video’s en artikelen, die op elk gewenst moment te bekijken zijn via www.toekomstreligieuserfgoed.nl, en die een verdieping vormen op de live-uitzendingen.

Meer informatie over deze bijeenkomst volgt.

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaande knop.