Cursussen en opleidingen

De medewerkers van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed delen hun kennis op diverse manieren, onder andere via opleidingen en trainingen die andere instellingen organiseren.

Erfgoedacademie

De Erfgoedacademie biedt praktijkgerichte cursussen (ook incompany), netwerkbijeenkomsten en een meerdaagse leergang Erfgoedfilosofie voor professionals in de erfgoedsector. De RCE zit in de programmacommissie en draagt met kennis en medewerkers bij aan de inhoud van de lessen.

Reinwardt Academie en Universiteit van Amsterdam

Medewerkers leveren inhoudelijke bijdragen aan en begeleiden studenten van de opleiding Conservering & Restauratie van de Universiteit van Amsterdam en van de Reinwardt Academie.

Leerstoelen

Van tijd tot tijd worden (bijzondere) leerstoelen bij universiteiten bekleed door medewerkers van de RCE. Op de pagina 'Wat doet de Rijksdienst?' vindt u een overzicht van deze leerstoelen.   

Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen

De website van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE) biedt een uitgebreid overzicht van opleidingen en cursussen in de restauratiebranche in heel Nederland. Het NCE is ontstaan vanuit het Platform Erfgoedopleidingen, waarin de RCE vertegenwoordigd is.