Creatieve koppen gezocht om monumenten duurzaam te verwarmen

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) is op zoek naar innovatieve en creatieve oplossingen om monumenten duurzaam te verwarmen. Daarmee hopen we dat ze minder CO2 uitstoten en zo bij te dagen aan het Klimaatakoord. Daarbij hebben we creativiteit nodig! Hiervoor maken we gebruik van een innovatiecompetitie: de SBIR (Small Business Innovation Research).

Innovaties Duurzaam Erfgoed

De SBIR

De SBIR is een competitie die creatief ondernemers uitdaagt samen nieuwe producten en/of diensten te ontwikkelen voor de aanpak van een maatschappelijk vraagstuk, met financiële ondersteuning van de Rijksoverheid. 

We zoeken naar die ondernemende, nieuwsgierige en frisse blik vanuit de creatieve en innovatieve sector in de ruimste zin van het woord, met gevoel voor esthetiek. Of je nu modeontwerper of industrieel ontwerper bent, technisch of juist digitaal ontwerpt, meubels maakt, (interieur)architect bent, werkt met natuurlijke materialen, als kunstenaar of als theaterbouwer, of je jezelf ziet als innovator: je bent welkom om een goede oplossing voor te leggen die voldoet aan de voorwaarden. Samenwerking tussen bedrijven en de creatieve/innovatieve industrie is een must.

De acht gekozen ideeën van de eerste fase, het haalbaarheidsonderzoek, zijn bekend.

Inspiratievoorbeelden

Laat je inspireren door een aantal voorbeelden voor producten en diensten. Met producten bedoelen we iets tastbaars, een ontwerp, een dienst is bijvoorbeeld een proces of een werkwijze.

Voel je je aangesproken?

De oplossingen kunnen creatieve nieuwe functies zijn vanuit zowel de high als de low tech wereld, aanpakken op het gebied van bewustwording of aansprekende ideeën gericht op de klantreis. Ben je ondernemend, voel je je aangesproken, heb je eigen ideeën en ga je graag de samenwerking aan? Lees dan meer over deze SBIR-oproep. De competitie wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Innovaties Duurzaam Erfgoed tekening mens met VR-bril op