Inaugurele rede Jaap Evert Abrahamse

Op vrijdag 2 februari 2024 om 15.45 uur spreekt Jaap Evert Abrahamse zijn oratie uit in de Aula van de Vrije Universiteit Amsterdam. Het betreft een openbare bijeenkomst waarbij iedereen welkom is. Zijn oratie is getiteld: Is dit beleid of is erover nagedacht?’ Over de relevantie van historische kennis voor de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland.

Jaap Evert Abrahamse
Jaap Evert Abrahamse

Met de inaugurele rede zal Jaap Evert zijn ambt als bijzonder hoogleraar Stad, landschap en erfgoed aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) officieel aanvaarden. De leerstoel is ingesteld in samen­werking met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.

Jaap Evert: Ik kijk ernaar uit om mijn oratie op 2 februari uit te spreken. Ik zal dan toelichten hoe onderzoek naar steden en landschappen, zoals we dat ook bij de RCE doen, bijdraagt aan de inrichting van ons land. En dat de relevantie en toepassings­mogelijkheden hiervan naar mijn idee breder zijn dan dat we nu denken.

Lees meer over de leerstoelopdracht

Kennisinstituut

De RCE wil als kennis­instituut de relaties met de academische wereld verder uitbouwen, onder meer in de domeinen steden­bouw en land­schap. Tegelijker­tijd wordt het onderwijs- en onderzoeks­programma bij de VU-master­opleidingen Architectuur­geschiedenis en Heritage Studies versterkt.