Creatieve koppen gezocht om monumenten te verduurzamen

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) is op zoek naar innovatieve en creatieve oplossingen om monumenten te verduurzamen, om daarmee CO2-reductie ambities uit het Klimaatakkoord te helpen behalen. Daarbij hebben we creativiteit nodig! Hiervoor maken we gebruik van een innovatiecompetitie: de SBIR (Small Business Innovation Research).

Innovaties Duurzaam Erfgoed tekening mens met VR-bril op

De SBIR is een competitie die creatief ondernemers uitdaagt samen nieuwe producten en/of diensten te ontwikkelen voor de aanpak van een maatschappelijk vraagstuk, met financiële ondersteuning van de Rijksoverheid. Samenwerking tussen bedrijven en de creatieve/innovatieve industrie is een must.

Creatieve mogelijkheden om duurzaam te verwarmen

In deze uitvraag richten we ons specifiek op creatieve mogelijkheden op het gebied van het duurzaam verwarmen van monumenten. De oplossingen kunnen nieuwe functies zijn vanuit zowel de high- als de lowtechwereld, aanpakken op het gebied van bewustwording of aansprekende ideeën gericht op de klantreis.

Ben je ondernemend, voel je je aangesproken, heb je eigen ideeën en ga je graag de samenwerking aan? Lees dan meer over deze SBIR-oproep. De competitie wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Online informatiebijeenkomst

Op maandag 21 juni (10:00 - 11:30) organiseert RVO een online informatiebijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst wordt de innovatiecompetitie geintroduceerd, zijn er presentaties door de RCE en RVO en is er gelegenheid om vragen te stellen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via het aanmeldformulier op de website van RVO.