Finalisten Archeologietalentprijs 2020 bekend

De drie finalisten van de archeologietalentprijs zijn bekend! Het zijn: Marlyn Everink, Rob van Haarlem en Jesper de Raad.

Beeld: RCE

Marlyn Everink, werkzaam bij de Stichting Archeohotspots, onderscheidt zich op het raakvlak van archeologie en educatie. 

Rob van Haarlem, een van de twee directeuren van Tijdlab, is een jonge ondernemer in de archeologie die in korte tijd een bedrijf op poten heeft gezet dat naam heeft gemaakt op het gebied van 3D-presentaties en GIS toepassingen. 

Jesper de Raad, werkzaam bij Laagland Archeologie, onderscheidt zich o.a. in zijn vele praktische bijdragen aan de publieksarcheologie en aan community archaeology.

Archeologietalent 2020

Tijdens de Reuvensdag op 19 november a.s. maakt juryvoorzitter Arjan de Zeeuw, directeur kennis en advies van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), bekend wie zich het Archeologietalent 2020 mag noemen. De jury bestond dit jaar verder uit: Christel Brandenburgh (vanuit het veld/Groot Reuvensoverleg), Mohssine Dahhan (vanuit de gemeentelijk archeologen), Mans Schepers (vanuit de universiteiten), Esther Vriens (vanuit het bedrijfsleven), Marjolein van den Dries (commissielid namens het Mondriaanfonds) en Monique van den Dries ( archeologie en publieksonderzoek).

Prijzen voor talentontwikkeling

De RCE organiseert de talentprijzen namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Mondriaan Fonds financiert de erfgoedtalentprijzen in het kader van talentontwikkeling. De winnaar ontvangt een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject ter waarde van €7.000. De overige finalisten krijgen de kans om per persoon €3.000 te besteden aan een persoonlijk ontwikkeltraject.