Twee winnaars voor de W.A. van Es-prijs

De W.A. van Es-prijs 2019 heeft twee winnaars, Pir Hoebe en Femke Lippok. De prijs is dit jaar voor de 30e keer uitgereikt.

uitreiking van de W.A. van Es-prijs tijdens de Reuvensdagen
Uitreiking van de W.A. van Es-prijs 2019 aan Pir Hoebe en Femke Lippok tijdens de Reuvensdagen

Jong talent

De W.A. van Es-prijs stimuleert jong onderzoekstalent op het gebied van de Nederlandse archeologie. Aan de prijs is een oorkonde verbonden en een geldbedrag van 2000 euro beschikbaar gesteld door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De W.A. van Es-prijs wordt jaarlijks tijdens de Reuvensdagen uitgereikt, afwisselend voor een proefschrift en een masterscriptie.

Twee masterscripties

Dit jaar gaat de prijs naar de beste masterscriptie van de afgelopen twee jaar. De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de twee masterscripties. Pir Hoebe schreef de scriptie Traditions set in stone? Adaptations in lithic technology on the Northern European Plain during the Late Glacial.  Femke Lippok schreef haar scriptie over The pyre and the grave – Contextualising early medieval cremation burials in the Netherlands, the German Rhineland and Belgium.