Drie finalisten Monumententalent 2019 bekend

De drie finalisten van het Monumententalent 2019 zijn bekend! Het zijn:

Christian Pfeiffer (31 jaar), beleidsmedewerker Erfgoedvereniging Bond Heemschut in Amsterdam, vrijwillig molenaar, jeneverstoker en raadslid gemeente Weesp.

Joanne te Winkel (28 jaar),  programmaleider ‘Een nieuwe tijd’ (wederopbouw Achterhoek) bij Gelders Genootschap in Arnhem.

Daniël van Zee (28 jaar), restauratiemedewerker en projectuitvoerder, verantwoordelijk  voor de planning en de projectuitvoering bij  Bouwburo Vitruvius in Asperen.

Bekijk het filmpje van de drie finalisten Monumententalent 2019

Drie finalisten Monumententalent 2019
Drie finalisten Monumententalent 2019

Tijdens het Monumentencongres op 7 november in Deventer maakt juryvoorzitter Susan Lammers, algemeen directeur Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, bekend wie zich het Monumententalent 2019 mag noemen. De jury bestond dit jaar verder uit: Jacqueline Grandjean (commissielid Mondriaan Fonds/directeur Oude Kerk Amsterdam), Marlo Reeders (directeur Nederland Monumentenland) , Flip van de Burgt (directeur Bouw- en Restauratiebedrijf Van de Burgt & Strooij) en natuurlijk het Monumententalent 2018 Welmoed Weijmans (zelfstandig erfgoedprofessional).

Prijzen voor talentontwikkeling

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed organiseert de talentprijzen namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Mondriaan Fonds financiert de erfgoedtalentprijzen in het kader van talentontwikkeling. De winnaar ontvangt een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject ter waarde van €7.000. De overige finalisten krijgen de kans om per persoon €3.000 te besteden aan een buitenlandse congresreis of aan een ander vakgerelateerde activiteit.