19 Monumententalenten; jury buigt zich over top drie

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed ontving negentien inzendingen van interessante jonge professionals voor het Monumententalent 2019. Op het Nationaal Monumentencongres van 7 november in Deventer zullen drie finalisten zich presenteren en zal bekend gemaakt worden wie van hen zich het Monumententalent van dit jaar mag noemen.

Uitreiking van de prijs Monumententalent 2018 tijdens het Monumentencongres.
Uitreiking van de prijs Monumententalent 2018 tijdens het jaarlijkse Monumentencongres.

Mooie ontwikkelingsprijs

Het Mondriaan Fonds financiert de prijzen in het kader van talentontwikkeling. De winnaar ontvangt een uniek en naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject ter waarde van €7.000 . De andere finalisten kunnen aan een buitenlandse congresreis een bedrag van €3.000 besteden.

De jury

De jury zal zich onder leiding van Susan Lammers, voorzitter en algemeen directeur RCE, eind september buigen over de inzendingen. De jury bestaat dit jaar verder uit: Jacqueline Grandjean (commissielid Mondriaan Fonds/directeur Oude Kerk Amsterdam), Marlo Reeders (directeur Nederland Monumentenland) , Flip van de Burgt (directeur Bouw- en Restauratiebedrijf Van de Burgt & Strooij) en natuurlijk het Monumententalent 2018 Welmoed Weijmans (zelfstandig erfgoedprofessional).

Houd social media en de pagina monumententalent in de gaten voor updates.