Herbestemmingssubsidie aangevraagd?

Heeft u in het najaar herbestemmingssubsidie aangevraagd? Dan weet u uiterlijk 28 februari of uw aanvraag is goedgekeurd.

Met de herbestemmingsregeling kan een haalbaarheidsonderzoek gesubsidieerd worden of maatregelen om een leegstaand pand wind- en waterdicht te maken.

Beslisdatum

In 2018 zijn 374 aanvragen voor onderzoek ingediend en 19 aanvragen voor wind- en waterdichtmaatregelen.
Uiterlijk 28 februari 2019 beslist de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) gelijktijdig over de complete aanvragen die in aanmerking komen voor subsidie.

Verzoek om aanvulling

De RCE verwerkt op dit moment alle aanvragen en controleert of deze compleet zijn. Als blijkt dat er stukken ontbreken, dan ontvangt u in januari een brief met de vraag om de ontbrekende stukken alsnog zo snel mogelijk op te sturen.
Heeft u vragen over de brief? De medewerkers van de InfoDesk van de RCE zijn op werkdagen bereikbaar op 033-421 74 56.

Kamer in het waterreservoir van de voormalige watertoren van hotel Villa Augustus, Dordrecht
Beeld: ©RCE
Kamer in het waterreservoir van de voormalige watertoren van hotel Villa Augustus, Dordrecht

Afwijzing

Soms wijst de RCE een subsidieverzoek af. Bijvoorbeeld als het drempelbedrag van de (subsidiabele) kosten niet wordt gehaald of als het verzoek buiten de aanvraagperiode is ingediend. Meer informatie over deze zogenoemde weigeringsgronden kunt u vinden in Artikel 11 van de Subsidieregeling stimulering herbestemming monumenten voor onderzoek en Artikel 25 van de Subsidieregeling stimulering herbestemming monumenten voor wind- en waterdichtmaatregelen.
Aanvragers van wie het verzoek is afgewezen, ontvangen hiervan in januari of februari bericht.