07 maart Webinar - Lancering Nederlandstalige leidraad effectbeoordeling in een Werelderfgoedcontext

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie online

Zet in mijn agenda

UNESCO en de adviesorganen van het Werelderfgoedcomité hebben in 2022 nieuwe richtlijnen uitgegeven voor het beoordelen van de impact van projecten die van invloed kunnen zijn op werelderfgoed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de plaatsing van windturbines in het zichtveld van een werelderfgoedlocatie. Dit technische document is nu in het Nederlands beschikbaar. Tijdens dit webinar worden de achtergronden van de leidraad en praktisch gebruik toegelicht.

Heeft u te maken met ontwikkeling of planvorming in of nabij werelderfgoed en wilt u weten hoe effecten op werelderfgoed worden vast gesteld? Deze online bijeenkomst is bedoeld voor zowel overheden in en rond werelderfgoederen als opdrachtnemers van effectbeoordelingen, ook wel bekend als impact assessments. Heritage impact assessments worden vooral gebruikt om effecten op culturele werelderfgoedsites vast te stellen. Deze assessments vragen een bepaalde werkwijze om transparant, navolgbaar, uniform en inclusief te zijn. De in het Nederlands vertaalde leidraad helpt daarbij.

Tijdens het programma is ruimte voor het stellen van vragen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Agentschap Onroerend Erfgoed en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Aanmelden

Aanmelden kan via de button hieronder.

Programma

Tijd Onderwerp
15.50 Digitale inloop
16.00 Welkom en inleiding door moderatoren Piet Geleyns (Agentschap Onroerend Erfgoed) en Jeroen Bootsma (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
16.10 Toelichting handreiking - Nicholas Clarke (Heritage Futures, vertaler UNESO-handreiking)
16,35 Panelgesprek
16.45 Ruimte voor vragen
16.55 Vervolg en afsluiting