12 oktober Vlaams-Nederlandse Natuursteendagen

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Amsterdam

12 oktober: Trippenhuis in Amsterdam

13 oktober: excursies in Amsterdam

De Vlaams-Nederlandse Natuursteendagen zijn niet meer weg te denken in het professionele landschap van iedereen die in Vlaanderen en Nederland met natuursteen werkt. Inhoudelijk bij de tijd, inspelend op de actualiteit, en professioneel verbindend.

Complexe binnenstedelijke projecten

Deze achtste editie van de Vlaams-Nederlandse Natuursteendagen gaat over complexe binnenstedelijke projecten, zoals kerken en overheidsgebouwen. Sprekers zullen ingaan op allerlei aspecten. Zoals de veranderende invloed van het immers wisselende klimaat. De wijze van organiseren van projecten die tientallen miljoenen kosten én waarbij iedereen ‘meekijkt’. Of de rol die traditie en vernieuwing spelen bij de uitvoerende bedrijven. En hoe kunnen we dit alles in de tijd bezien en daarvan leren?

Voor wie?

De natuursteendagen worden georganiseerd voor een breed publiek dat professioneel geïnteresseerd is in het gebruik van natuursteen. Denk hierbij aan steenhouwers, geologen, architecten, architectuur- en bouwhistorici, aannemers, monumentenzorgers, erfgoedprofessionals, gemeentelijke en provinciale ambtenaren enzovoorts.

Programma

Precieze informatie én opening van de inschrijving volgt in maart 2023.

Aanmelden

Aanmelden kan zodra het programma bekend is.

Partners

Deze editie van de Natuursteendagen wordt georganiseerd door:

Belgische Geologische Dienst
Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium
Rijksvastgoedbedrijf
Technische Universiteit Delft
Universiteit Antwerpen
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed