25 juni Landschap verbindt! Gezamenlijk symposium Staatsbosbeheer en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, Amersfoort

Voor het 4e achtereenvolgende jaar organiseren de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Staatsbosbeheer het jaarlijkse gezamenlijke symposium, dat plaatsvindt op dinsdag 25 juni 2019. Het onderwerp van deze dag is Landschap Verbindt!

Dit jaar staat de gezamenlijke bijeenkomst in het teken van de grote opgaven uit de Nationale Omgevingsvisie: verstedelijking, water, klimaat en energie en landbouwtransitie. Hoe verbinden we deze met de (ruimtelijke) kwaliteit van ons landschap en cultureel erfgoed? En hoe kunnen ontwerp en visievorming hierbij helpen? 


Tijdens de dag is de rondreizende tentoonstelling ‘Panorama Nederland’ van het College van Rijksadviseurs (CRa) te bezichtigen. Deze toont met een optimistische blik hoe Nederland er in de toekomst uit zou kunnen zien. Ook zijn de resultaten van de ontwerpmanifestatie ‘Regio van de Toekomst’ te bekijken.
 
Wat kunt u verwachten?

Het symposium start om 10.15 uur, de inloop is vanaf 09.45 uur.
Cees Lever, divisiedirecteur Grond en Gebouwen van Staatsbosbeheer, opent de dag en schetst het doel van ons gezamenlijke jaarlijkse symposium. 

Sprekers van de dag zijn:

  • Daan Zandbelt (Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving), met een inhoudelijke aftrap vanuit het programma Panorama Nederland
  • Frits Palmboom (stedenbouwkundige en hoogleraar TU Delft) over ontwerpend onderzoek en de ruimtelijke kwaliteit van het IJsselmeergebied
  • Dirk Sijmons (adviseur bij H+N+S landschapsarchitecten) over de relatie stad-natuur.

Na de lunch gaan we in deelsessies uiteen (2 ronden). Aan de hand van 6 actuele, inspirerende cases gaan we graag met u in gesprek, om ook uw ervaringen te horen. De thema’s zijn Energieke delta, Stad-land en Boeren met landschap. Bij binnenkomst ‘s morgens kunt u uw keuze voor de deelsessies maken. Het programma van de deelsessies kunt u hier downloaden.

Susan Lammers, algemeen directeur van de RCE, sluit deze dag om circa 16.15 uur.
Na de afsluiting kunt u met een borrel informeel napraten.

Helaas is het maximum aantal toegestane gasten ruimschoots bereikt voor deze bijeenkomst. U kunt zich niet meer aanmelden.


Met vriendelijke groeten,

Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer

Susan Lammers, algemeen directeur RCE